Postani Hederin zaštitnik pčela

 

Posadi cvijet za pčelinji svijet!

Znate li da za svaki treći zalogaj možemo zahvaliti pčelama?

Ističući povezanost čovjeka i najmarljivijih letača na svijetu, Albert Einstein rekao je da ljudska vrsta ne bi preživjela duže od četiri godine kada bi nestalo pčela. Pčele oprašuju više od stotinu biljnih vrsta i bez njih bi mnoštvo tih vrsta nestalo. Samim time, nestalo bi i namirnica neophodnih za ljudsku i životinjsku prehranu, što bi bila nenadoknadiva katastrofa. Pesticidi, bolesti, globalno zatopljenje i intezivan poljoprivredni uzgoj dovele su do drastičnog pada pčelinjih zajednica, pa ih je tako sada manje za gotovo 30%. Ovaj je broj postao značajan svjetski problem.

Što ja mogu učiniti, pitate se?

Posadi cvijet za pčelinji svijetPostani Hederin zaštitnik pčela! Svatko od nas može pomoći u očuvanju pčelinjih zajednica tako da izgradi jedan mali dio pčelinjeg svijeta. Treba samo posaditi cvijeće koje pčele vole. Pčele rado posjećuju raznoliko cvijeće na livadama, u parkovima, uz cestu, u šumama, na poljima, u vašim vrtovima. Njima treba zdrava prehrana, jednako kao što je potrebna i nama. Omogućimo im da je imaju, jer na taj način čuvamo i našu zdravu budućnost.

Tvrka Hedera, specijalizirana u pripremi prirodnih pčelinjih proizvoda, poziva sve da sadnjom sjemena iz organskog uzgoja udruge «Biovrt – u skladu s prirodom», pomognu pčelama u njihovom opstanku. Budite bez brige, one će vam znati zahvaliti!

Hedera Vam daruje sjeme prilikom svake kupnje njenih proizvoda.

Kada vaše sjeme nikne, a biljke procvjetaju, fotografirajte ih i pošaljite na posadicvijet@hedera.hr.

Vaš dio pčelinjeg svijeta objavit ćemo našem Facebook profilu, a najsretnijeg zaštitnika pčela i nagraditi.

Postavite svoj cvijet na Hederinu kartu zaštitnika pčela

Pogledaj Hederinu kartu zaštitnika pčela

www.facebook.com/HEDERA.doo
www.hedera.hr
www.biovrt.com

FACEBOOK

 

DJELOVANJE

Saznajte više o djelovanju propolisa na pojedine organe. Kliknite na sliku za vizualni prikaz.

Utjecaj propolisa na ljudsko tijelo

 

ANKETA

Popunjavanjem ove ankete pridonijet ćete boljem razumijevanju ljekovitosti naših proizvoda. Ti podaci uvelike će nam olakšati daljnje usavršavanje pripravaka. Molimo vas da budete što precizniji kod unosa podataka.

Anketa

Kliknite ovdje za popunjavanje ankete.