Zašto su naši proizvodi drugačiji?

 

Hedera u proizvodnom procesu ne koristi nikakva kemijska sredstva. Pčelinji produkti (propolis, matična mliječ, pčelinja pelud) pripremljeni su u svom prirodnom obliku.

Propolis je, recimo, za zdravlje izuzetno vrijedna smola koja se u prirodi nalazi u krutom obliku, a sadrži preko 300 spojeva. Otapanjem propolisa, pogotovo u alkoholu, gubi se znatan dio njegovih ljekovitih svojstava. Čak do 30 posto supstanci može ostati neotopljeno i nepovratno se izgubiti.  Upravo su zato stručnjaci iz Hedere odlučili inovacijskim postupkom napraviti proizvode koji će sadržavati sva ljekovita svojstva pčelinjih preparata. Jedinstvenost Hedrinog postupka je u holističkom pristupu - Hedera smatra da se u krajnjem proizvodu trebaju nalaziti sve supstance kao u prirodi. Priroda je sve supstance stvorila s razlogom i sve su bitne da bi se održala biološka funkcija cjeline. Hedera vjeruje prirodi, jer zdravlje je u prirodi.

S obzirom na specifičnost i jedinstvenost preparata te inovativnog načina proizvodnje, proizvodi se mogu pronaći u veledrogerijama, ljekarnama i biljnim drogerijama. Hedera je prisutna u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Francuskoj, Austriji (www.bee-pure.com) i Japanu.

Vodstvo tvrtke sastoji se od iskusnog visokokvalificiranog kadra (dr. kemije, dr. medicine, inženjera kemije, dipl. ekonomista). Dio našeg tima koji je zadužen za proizvodnju posjeduje dugogodišnje iskustvo u proizvodnji ovih jedinstvenih preparata.

Tvrtka surađuje sa znanstvenim ustanovama Institut Ruđer Bošković iz Zagreba, Institut pomorske medicine iz Splita, Institut za oceanografiju i ribarstvo iz Splita, Veterinarski fakultet iz Zagreba, u kojima se vrše istraživanja ljekovitih svojstava pčelinjih proizvoda.

Osnova strateškog razvoja tvrtke je projekt APICEUTICI koji se temelji na tehnološkom razvoju i proizvodnji pčelinjih preparata sa znanstveno dokazanim ljekovitim djelovanjem, bez kemijske obrade. 

Projekt APICEUTICI je nastao kao produkt programa Ministarstva znanosti i znanosti za tvrtke utemeljene na znanju. Oslanjajući se prvenstveno na ogroman domaći potencijal, Hedera surađuje s 300-tinjak hrvatskih pčelara.
Dugoročni cilj naše tvrtke je učiniti dostupnima naše jedinstvene, prirodne proizvode korisnicima diljem svijeta. Zahvaljujući kontinuiranom istraživanju i razvoju, tvrtka danas raspolaže s respektabilnim znanstvenim potencijalom koji jamči uspjeh za tvrtku, kao i kvalitetu za krajnjeg korisnika.

Hedera je tvrtka osnovana 1988 godine i u privatnom je vlasništvu. Osnovna djelatnost tvrtke je proizvodnja preparata iz prirodnih izvora biljnog i pčelinjeg porijekla bez kemijske obrade osnovnih sirovina, što rezultira jedinstvenošću proizvoda i garancija je kvalitete.

U okviru programa BICRO-a, pod okriljem Ministarstva znanosti Republike Hrvatske, Hedera je 2002. godine pobijedila na natječaju za razvoj poduzeća utemeljenih na znanju. Tada je započela istraživanje hrvatskog propolisa i pčelinje peludi dalmatinske biljke bušinac u izvornom (nativnom) obliku u suradnji s Institutom Ruđer Bošković iz Zagreba i Institutom pomorske medicine iz Splita. Samo dio tih rezultata ugrađen je u preparate koji su registrirani kao dodaci prehrani. Hederini proizvodi danas se mogu naći u ljekarnama i biljnim ljekarnama diljem Hrvatske, ali i u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Japanu i Francuskoj. U tijeku je registracija proizvoda u još nekoliko zemalja.

FACEBOOK

 

DJELOVANJE

Saznajte više o djelovanju propolisa na pojedine organe. Kliknite na sliku za vizualni prikaz.

Utjecaj propolisa na ljudsko tijelo

 

ANKETA

Popunjavanjem ove ankete pridonijet ćete boljem razumijevanju ljekovitosti naših proizvoda. Ti podaci uvelike će nam olakšati daljnje usavršavanje pripravaka. Molimo vas da budete što precizniji kod unosa podataka.

Anketa

Kliknite ovdje za popunjavanje ankete.