MATIČNA MLIJEČ

 

Matična mliječ je proizvod žlijezda pčela radilica za hranjenje mladih pčelica i matice. Ovo pčelinje „majčino mlijeko“ je žućkasto-bijela želatinozna tvar djelomično topljiva u vodi. Svježa matična mliječ ima oko 60-70% vode, 10-20% proteina, 5-15% lipida, 5-15% šećera te viramine, minerale i brojne druge supstance u maloj koncentraciji.

U orijentalnim se kulturama matična mliječ već tisućama godina cijeni kao jedinstveni prirodni izvor mladosti i energije. Naziv „hrana bogova“ dobila je jer su se njome hranili egipatski faraoni, a Kleopatri je matična mliječ služila kao glavni tajni sastojak krema za očuvanje mladosti, a u njoj se i kupala. Danas znanstvenici diljem svijeta istražuju blagotvorno djelovanje matične mliječi na očuvanje i poboljšanje zdravstvenog stanja, te njeno biostimulativno djelovanje.

FACEBOOK

 

DJELOVANJE

Saznajte više o djelovanju propolisa na pojedine organe. Kliknite na sliku za vizualni prikaz.

Utjecaj propolisa na ljudsko tijelo

 

ANKETA

Popunjavanjem ove ankete pridonijet ćete boljem razumijevanju ljekovitosti naših proizvoda. Ti podaci uvelike će nam olakšati daljnje usavršavanje pripravaka. Molimo vas da budete što precizniji kod unosa podataka.

Anketa

Kliknite ovdje za popunjavanje ankete.