Pčelinja pelud s propolisom - Prirodni vitamini i minerali

 

U suvremenom načinu života, kada je izloženost svakodnevnom stresu velika, a hrana sve siromašnija hranjivim sastojcima, prirodni dodaci u prehrani (posebno minerali i vitamini), postaju nužno potrebni. Određena stanja i aktivnosti, kao što su stres, trudnoća, dojenje, veliki emotivni i fizički napori, rast te oporavak nakon bolesti, također zahtijevaju dodatno uzimanje vitamina i minerala.

Organizam ne može sam proizvoditi minerale i većinu vitamina pa se moraju unijeti hranom ili dijetetskim pripravcima. Ipak, pretjerana upotreba nekih sintetskih minerala i vitamina može imati štetan učinak na zdravlje. Znanstvene spoznaje sve više potvrđuju, ono što se i očekivalo, da su najbolji vitamini i minerali prirodnog podrijetla i da je njihov učinak najveći kada su svi zajedno u prirodnom okruženju bez podvrgavanja prerađivačkim postupcima.

Tvrtka HEDERA proizvela je prirodni mineralno-vitaminski pripravak pod nazivom pčelinja pelud s propolisom koji sadrži izvorni neprerađeni pčelinji cvjetni prah u kojem dominira pelud dalmatinske biljke bušinac (Cistus sp.). Cvjetni prah (pelud ili polen) je muška spolna stanica biljaka koji sadrži ne samo minerale i vitamine, nego i većinu drugih tvari neophodnih za stvaranje, razvoj i održavanje života. Za razliku od sličnih sintetskih pripravaka, prirodne supstance iz peludi lako i brzo prelaze iz probavnog sustava u sistemsku cirkulaciju i nemaju nikakvih štetnih učinaka.

Istraživanja bioaktivnog učinka peludi bušinca provedena su u Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu i Institutu pomorske medicine u Splitu.

Sastav 1 želatinozna kapsula sadrži 400 mg pčelinjeg cvjetnog praha u kojem dominira bušinac, stabiliziranog s cca 50 mg propolisa u prahu.

Svojstva i djelovanje Ispitivanjem je utvrđeno da pelud bušinca štiti jetru od oksidacije i nakupljanja slobodnih radikala. Analiza samo jednog dijela vitamina i minerala koje bušinac sadrži, prikazana je u tabeli.

 

Vitamini (mg/100g) Minerali (mg/kg)
A (α+βkaroten) 2,63 Željezo 117 Krom 0,21
B1 1,15 Magnezij 567    
B2 0,33 Bakar 8,76    
B6 0,32 Mangan 32,8    
C 2,8 Kalcij 1.550    
E 12,2 Cink 52,7    

 

 

 

 

 

 

 


                                                 
                                                 *Zbog prirodnog porijekla moguća su manja odstupanja


Upotreba Dodatni unos minerala i vitamina potrebni su osobama koje se neredovito, nedovoljno i jednolično hrane ili su pod čestim stresom, uživaju alkohol, puše ili su na dijeti mršavljenja. Naročito se preporučuju starijim osobama, trudnicama, dojiljama, osobama u fazi oporavka nakon bolesti i onima s pojačanim psihofizičkim aktivnostima (sportaši, poslovni ljudi) te kroničnim bolesnicima koji moraju stalno uzimati lijekove.

Doziranje Preventivno se koristi 2x2 kapsule na dan pola sata prije jela ili između obroka. Kod posebnih stanja (oporavak nakon bolesti, veliki psihofizički napor, dojenje, trudnoća, niskokalorična dijeta) doza se može povećati od 2x3 do 3x3 kapsule na dan.

Štetne pojave Nema štetnih učinaka niti opasnosti od predoziranja peludom.

Napomena Osobe alergične na pčelinje proizvode ne smiju ga koristiti.

Pakiranje Bočica sadrži 60 kapsula

Trajnost 1,5 godina

Proizvođač HEDERA d.o.o., 4. gardijske brigade 35, Kamen, 21000 Split, Hrvatska, Info: 385 (0)21 32 54 10,

FACEBOOK

 

DJELOVANJE

Saznajte više o djelovanju propolisa na pojedine organe. Kliknite na sliku za vizualni prikaz.

Utjecaj propolisa na ljudsko tijelo

 

ANKETA

Popunjavanjem ove ankete pridonijet ćete boljem razumijevanju ljekovitosti naših proizvoda. Ti podaci uvelike će nam olakšati daljnje usavršavanje pripravaka. Molimo vas da budete što precizniji kod unosa podataka.

Anketa

Kliknite ovdje za popunjavanje ankete.