Dišni sustav

 

Dišni sustav

Terapija sa samim propolisom ili u kombinaciji s lijekovima pokazala je dobar učinak u liječenju upale nosne šupljine, grla, sinusa, glasnica i bronhitisa te tuberkuloze pluća.

Astma
Klinička studija kod pacijenata s blagom do umjerenom astmom utvrdila je da propolis smanjuje broj noćnih napadaja i znatno poboljšava ventilatorne plućne funkcije.

Karcinom pluća

Na životinjama je dokazano da spriječava nastajanje tumora bronhijalnih i alveolarnih stanica. Tretman s propolisom ili u kombinaciji s citostatikom, spriječava metastaziranje na plućima.

Istraživanjem u Institutu “Ruđer Bošković” dokazano je da NATIVNI PROPOLIS štiti pluća od oštećenja slobodnim radikalima i oksidativnog stresa te spriječava nastajanje karcinoma pluća, jer izrazito pojačava gen čiji nedostatak dovodi do pojave tumora. Također je utvrđeno da NATIVNI PROPOLIS zaustavlja rast i ubija tumorske stanice.

Zato je važno zaštititi pluća propolisom kod udisanja povećane količine kisika (terapija hiperbaričnim kisikom, ronjenje, povećani tjelesni napor-sportaši), rada u zagađenoj atmosferi (smog, kemijska otapala, pušenje), kod bolesti pluća i od mogućih nasljednih plućnih bolesti.

Utjecaj propolisa

Djelovanje propolisa na ljudsko tijelo

kliknite na sliku za vizualni prikaz
Djelovanje propolisa na ljudsko tijelo

FACEBOOK

 

DJELOVANJE

Saznajte više o djelovanju propolisa na pojedine organe. Kliknite na sliku za vizualni prikaz.

Utjecaj propolisa na ljudsko tijelo

 

ANKETA

Popunjavanjem ove ankete pridonijet ćete boljem razumijevanju ljekovitosti naših proizvoda. Ti podaci uvelike će nam olakšati daljnje usavršavanje pripravaka. Molimo vas da budete što precizniji kod unosa podataka.

Anketa

Kliknite ovdje za popunjavanje ankete.