Tvrtka Hedera u svoje preparate ugrađuje ono najdragocjenije iz pčelinje košnice. Razgovarali smo s doktorom medicine Božom Radićem, koji nam je predstavio ove prirodne proizvode. Stvarajući novu generaciju prirodnih proizvoda, Hedera je orijentirana isključivo na izvore biljnog i pčelinjeg porijekla bez kemijske obrade osnovnih sirovina. Drugim riječima, radi se o proizvodima za jačanje imuniteta i općeg zdravlja koji su potpuno prirodni, bez aditiva, bojila i sladila, a time su i idealni za djecu.

Što su Apiceutici i po čemu se razlikuju od drugih pčelinjih proizvoda?

Apiceutici su preparati biljnog i pčelinjeg porijekla, a ono što je posebno je da su proizvedeni bez kemijske obrade osnovnih sirovina. Propolis je, na primjer, za zdravlje izuzetno vrijedna smola koja sadrži više od 300 spojeva i u prirodi se nalazi u krutom stanju. Međutim, kemijskim procesom otapanja u alkoholu, on gubi minimalno 30 posto svojih svojstava. Zahvaljujući našim inovacijskim postupcima, propolis zadržava sva svoja ljekovita svojstva koje su biljka i pčela u njega ugradile, te se u našim proizvodima nalazi u svom prirodnom, krutom obliku. Osim propolisa koji je ugrađen u gotovo sve naše proizvode, prepoznali smo i matičnu mliječ kao izuzetno važnu za zdravlje. Ona se smatra vrhuncem prirodne biosinteze zbog jedinstvene kombinacije sastojaka, a zovu je i hranom bogova. Njome pčele radilice hrane mlade pčele i maticu. Nju smo ugradili u Melbrovit, prirodni energetski stimulans za zadržavanje snage i izdržljivosti.

 

Što biste, iz vaše ponude, preporučili našim klincima i njihovim roditeljima?

Za roditelje je tu svakako Nativni propolis, naš najdugovječniji proizvod, a za trudnice Gastrocet s đumbirom protiv mučnina. Za mališane je to Nativni propolis Junior. Svi ovi proizvodi sadržavaju čisti propolis i pčelinji cvjetni prah od ljekovite dalmatinske biljke bušinac; Nativni i Gastrocet u kapsulama, a Junior u prahu.
Nativni propolis preporučuje se za jačanje imuniteta. Propolis se koristi za sprečavanje negativnih posljedica stresa, velikih psihofizičkih napora, zračenja, zagađenja te starenja. Kao tvar koja učinkovito jača imunitet, propolis pomaže obrani organizma od prehlade, gripe te drugih  bolesti. Ovakav jedinstveni proizvod može se upotrebljavati u većim dozama bez ikakvih štetnih pojava, a sličan proizvod ne postoji na tržištu.


Po čemu je poseban Nativni propolis Junior?

Junior je velikim dijelom nastao na poticaj naših odraslih korisnika, koji su nakon odličnih iskustava s Nativnim propolisom, htjeli svojoj djeci također ojačati imunitet na ovaj način. Međutim, kapsule su kod većine djece otežavale stvar, pa smo počeli raditi na proizvodu koji bi u potpunosti bio prilagođen mališanima. Tako je nastao Nativni propolis Junior, potpuno prirodan proizvod u prahu. Osim što nije kemijski tretiran otapalima, nema nikakvih aditiva, bojila ni sladila, a za naglasiti je da ga mogu korisititi i djeca alergična na gluten. Neprestano nam se javljaju roditelji, oduševljeni učinkom, ali i praktičnošću proizvoda. Naime, Junior se jednostavno umiješa u djetetovu omiljenu kašastu hranu (obzirom da nije propolis topljiv u vodi) i time uvelike olakšava primjenu. Ne mijenja okus hrane, a djeca ga mogu uzimati već od navršene godine dana.


Kako je nastala Hedera?

Još prije 20 godina moj se otac zainteresirao za biljne i pčelinje proizvode, jednostavno promatrajući događaje u prirodi. Tada je započeo i istraživanje iz kojega su se rodili proizvodi koje danas nudimo.
Osnova strateškog razvoja tvrtke je projekt Apiceutici. U okviru programa Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa za poduzeća utemeljena na znanju, tvrtka je u suradnji s Institutom Ruđer Bošković iz Zagreba i Institutom pomorske medicine iz Splita započela istraživanja hrvatskog propolisa i pčelinje peludi s dalmatinske biljke bušinac u izvornom obliku.


Gdje se može pronaći Hederine proizvode?

Proizvodi se zbog jedinstvenosti i inovativnog načina proizvodnje mogu pronaći u ljekarnama, biljnim drogerijama, a mogu se naručiti preko našeg web shopa ili telefonskom narudžbom na broj telefona 021 325-410. Također, stručnjaci iz Hedere rado će odgovoriti na svako pitanje, mailom ili pozivom. Trenutno imamo devet proizvoda, a svi su registrirani kao dodaci prehrani.

 

IGRA DARIVANJA - osvoji Nativni Propolis Junior za jači imunitet i dobro zdravlje mališana!

 

Dolazi nam sezona gripa i prehlada, pa je potrebno malo pomoći organizmu da ojača svoju otpornost na razne viruse i klice. Jačanje imuniteta osobito je važan proces kod djece tijekom cijele godine, a posebno zimi.

 

Zato je Hedera odlučila darovati 3x1 kutijicu Nativnog Propolisa Junior. Ovaj prirodni proizvod, bez aditiva, bojila i sladila, donosi ono najvrijednije iz pčelinje košnice i idealan je za djecu.

Pogledajte i preuzmite dokument

  Hedera u medijima - Sve