Propolis ima ljekoviti učinak na probavni sustav.

Potiče njegov pravilan rad i štiti stanice želuca od oštećenja alkoholom. Iskustva s NATIVNIM PROPOLISOM ukazuju da može biti efikasan u spriječavanju zatvora.

Čir na želucu i dvanaesniku. Zahvaljujući djelovanju protiv boli i svojstvu zacjeljivanja, već dugo se primjenjuje kod čira na želucu i dvanaesniku. Praksa u primjeni NATIVNOG PROPOLISA pokazala je brzi ljekoviti učinak kod čira na dvanaesniku. Tome vjerojatno doprinosi njegova antiupalna aktivnost, stvaranje filma preko oštećene sluznice, smanjenje želučane kiselosti i smirenje grčeva glatke muskulature.

Upala debelog crijeva

Klinička i vlastita iskustva u primjeni propolisa pokazala su vrlo povoljan učinak na kroničnu upalu debelog crijeva (kolitis).

Karcinom debelog crijeva

Spriječava oštećenja debelog crijeva koja mogu biti uzrokom razvoja karcinoma. Kod već nastalog karcinoma, usporava njegov rast, ubija tumorske stanice i smanjuje rizik od metastaziranja na jetri. U kombinaciji s citostaticima značajno smanjuje napredovanje karcinoma trbušne šupljine, a oporavak bijelih i crvenih krvnih stanica je brži, nego kada se koriste samo citostatici. Stoga bi se, uz obveznu preporuku liječnika, mogao koristiti uz terapiju citostaticima, jer poboljšava imunološki sustav i ublažava posljedice kemoterapije.

Prethodni
  Srce
Sljedeći
Bubrezi  
  Utjecaj propolisa na ljudsko tijelo - Sve