Klinička iskustva s lokalnom terapijom propolisnih preparata pokazala su dobre rezultate u liječenju ektopija, erozija i upale grlića maternice, te vaginalnih upala.

Karcinomi

Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu dokazano je da hrvatski propolis ima protutumorski i antimetastatski učinak kod karcinoma mliječne žlijezde. Rezultati istraživanja u Institutu “Ruđer Bošković” pokazala su da NATIVNI PROPOLIS potiče procese koji spriječavaju pojavu karcinoma reproduktivnih organa. Osim toga, zaustavlja napredovanje karcinoma i ubija tumorske i deformirane stanice.

Citostatici u kombinaciji s propolisom efikasnije spriječavaju napredovanje karcinoma i metastaziranje, a nuspojave kod kemoterapije su znatno blaže (mučnina, slabost, povraćanje, sniženje krvnih zrnaca). Zato je primjena propolisa važna u zaštiti osoba s povećanim nasljednim rizicima od bolesti reproduktivnog sustava, a uz obveznu preporuku liječnika može se koristiti kod pojave navedenih bolesti. Spriječava pojavu tumora prostate, a kod već nastalog karcinoma smanjuje njegovo napredovanje.

Prethodni
  Bubrezi
  Utjecaj propolisa na ljudsko tijelo - Sve