NATIVNI PROPOLIS spriječava oštećenje i jača obranu srčanog mišića od oksidativnog stresa i slobodnih radikala koji nastaju pod utjecajem kardiotoksičnih tvari. Zaštitni učinak je osobito važan kod bolesti srca i osoba s mogućim nasljednim srčanim bolestima.


KRV
Propolis poboljšava prijelaz minerala (željeza, kalcija, fosfora, magnezija) iz probavnog sustava u sistemsku cirkulaciju.

Anemija

Zajedno s peludom (NATIVNI PROPOLIS) povećava resorpciju željeza u krv i podiže razinu hemoglobina kod anemije uzrokovane nedostatkom željeza (sindrom feropenične anemije). Ispitivanja provedena u Institutu “Ruđer Bošković” pokazala su da NATIVNI PROPOLIS u krvi značajno smanjuje razinu slobodnih radikala, povećava antioksidacijsku obranu i spriječava oksidativni stres. Time štiti krvna zrnca od oštećenja slobodnim radikalima.

LIMFNI SUSTAV
U laboratorijskim uvjetima na modelu ljudskih leukemijskih stanica (HL-60) utvrđeno je da jedna komponenta iz propolisa ubija stanice tumora. Metodom DNK čipova u Institutu “Ruđer Bošković” utvrđeno je da NATIVNI PROPOLIS zrazito pojačava gen čiji nedostatak uzrokuje pojavu karcinoma limfnog sustava. Zaštitno djelovanje NATIVNOG PROPOLISA je značajno kod rizičnih skupina s nasljednim bolestima krvi.

  Utjecaj propolisa na ljudsko tijelo - Sve