O pčelinjim proizvodima

 

O PROPOLISU

Propolis je smolasta kruta tvar koju izlučuju biljke, a pčele prikupljaju i dorađuju. Riječ propolis dolazi od grčkih riječi pro – prije ili ispred i polis – grad. Smatra se da je ime dobio jer pčelama služi za obranu košnice od vanjskih utjecaja i sterilizaciju saća.

O PČELINJOJ PELUDI

Pelud je cvjetni prah koji se nalazi na biljkama. Sadrži muške spolne stanice biljke i kao takav je nosilac genetskih svojstava biljke pa sadrži sve neophodne hranjive supstance za stvaranje i razvoj novog života. Pelud je prirodni izvor vitamina (posebno E i grupe B), minerala, lipida, bjelančevina i mnogih drugih tvari.

MATIČNA MLIJEČ

Matična mliječ je proizvod žlijezda pčela radilica za hranjenje mladih pčelica i matice. Ovo pčelinje „majčino mlijeko“ je žućkasto-bijela želatinozna tvar djelomično topljiva u vodi. Svježa matična mliječ ima oko 60-70% vode, 10-20% proteina, 5-15% lipida, 5-15% šećera te viramine, minerale i brojne druge supstance u maloj koncentraciji.

FACEBOOK

 

DJELOVANJE

Saznajte više o djelovanju propolisa na pojedine organe. Kliknite na sliku za vizualni prikaz.

Utjecaj propolisa na ljudsko tijelo

 

ANKETA

Popunjavanjem ove ankete pridonijet ćete boljem razumijevanju ljekovitosti naših proizvoda. Ti podaci uvelike će nam olakšati daljnje usavršavanje pripravaka. Molimo vas da budete što precizniji kod unosa podataka.

Anketa

Kliknite ovdje za popunjavanje ankete.